Gönderen Konu: Kadınlarda kondilom  (Okunma sayısı 12472 defa)

pamuk

• Newbie
  • *
    • Profili Görüntüle
Kadınlarda kondilom
« : Ekim 29, 2013, 10:05:32 ös »
Kadınlarda kondilom nerede çokar;Kadınlarda  genital kondilom  iç dudaklar, vagen girişi, klitoris çevresi ve hem kadınlarda hemde erkeklerde anal bölge ençok kondilom ların görüldüğü yerlerdir.

yeniyetme

• Newbie
  • *
  • Г§areler Г§aresiz olmasın
    • Profili Görüntüle
Ynt: Kadınlarda kondilom
« Yanıtla #1 : Ocak 02, 2014, 04:27:16 ös »
hocam merhaba. ben 25 yaşında bir bayanım iki gün önce (yılbaşı :( ) siğilleri fark ettim ve hemen ertesi gün doktoruma gittim. hpv olduğunu söyledi.tip testi henüz yapılmadı ama doktorum kanser oluşturabilecek bir tür olmadığını söyledi. ama psikolojik olarak çökmüş durumdayım. kendimden herşeyden tiksinir oldum. evin tuvaletine bile gitmeye korkuyorum. benim bikaç sorum olacak yanıtlarsanız sevinirim.

1) siğiller yakıldıktan sonra o bölgeye ağda yapılabilir mi? yapılırsa ele bulaşma vs söz konusu mu? ya da siğilleri tekrar tetikler mi?
2) ağda sonrası bazı kıl köklerinde kanama oluyor bu siğile sebep olur mu?
3) dişimi fırçalarken bile korkuyorum kan yoluyla bir yerlere bulaşır mı? evdeki diğer bireylere bulaşır mı?tuvalet vs gibi. eşyalardan bulaşır mı?
4) siğiller alındıktan ne kadar süre sonra cinsel ilişkiye girilebilir?
5) cinsel ilişki sırasında partnerimin bana oral yapması ona bulaşmasına sebep olur mu siğil yokken?
6) genital bölgedeki bu siğiller,elle temasla vs vücudumun diğer bölgelerine yayılır mı? deri yüzeyindeki siğiller ile bunun cinsi farklı mı? böyle bir yayılma söz konusu mu?şu an vücudumdaki bu virus ağzımda,gözümde vs başka bölgelerde siğil yapar mı?
7) ömür boyunca bu virüsü taşıyacaksam ileri de evlendiğimde eşime de kesin bulaşır mı?
8) tipi belirlendikten sonra diğer tipleri için aşı olabilir miyim? ilerleyen zamanlarda smear negatif çıkarsa tüm tipleri için aşı olabilir miyim yoksa vucudumda bulunan virüse karşı bir etkisi olmaz mı?
9) öpüşme,terleme,ten teması vs gibi yollarla bulaşır mı?
siğillerin alınması sonrası yapılacak olan smear testlerinde negatif sonuç çıkabiliyormuş. bu durumda virüs vucudumuzda olmasına rağmen nasıl negatif çıkıyor ve negatif çıkması bulaşma olmayacağını gösterir mi?
sorularıma cevap verirseniz çok sevinirim. zira kaç gündür çok kötüyüm. doktoruma soruyorum ama yine de başka uzmanların da görüşünü almak istiyorum. intiharı bile düşünüyordum neredeyse bilgisizlikten hiv gibi bişi sanmıştım ilkten.