İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - masha

Sayfa: 1 [2] 3
16
Jinekolojik kökenli kanserlerin yüzde 3'ünü oluşturan vulva kanseri, daha çok menopoz sonrası 60 yaşın üzerindeki kadınlarda görülse de, daha genç yaşlarda da rastlanabiliyor.

 Yapılan araştırmalarda ve karşılaşılan vakalarda vulva kanserine daha çok HPV enfeksiyonunun neden dir

вЂÜVulva; kadın genital bölgesinin, idrar yolu ve vajinal açıklığın etrafını saran, klitorisle birlikte iç ve dış dudakları içine alan dış yüzey olarak biliniyor
Genellikle kaşıntılı bir şişlik veya yara şeklinde kendini gösteren vulva kanseri; vajinada ağrı, geçmeyen kaşıntı, hassasiyet, adet dışında kanama, deride renk değişikliği ve siğil benzeri çıkıntılar ile de ortaya çıkabiliyor.

Vulva kanserlerinin büyük çoğunluğu, bu bölgeyi oluşturan cilt yüzeyinden, bir kısmı da pigment üreten hücrelerden ve bez yapılarından kaynaklanıyor.

 Vulva alanında, anormal kanama, yanma, kaşınma ve ağrı şeklindeki belirtilere rastlandığında hastalığın erken teşhisi için mutlaka doktora başvurmak gerekiyor

17
Kadında HPV / HPV tedavisi en iyi yöntem, HPV den korunmaktır
« : Eylül 16, 2013, 03:09:27 ös »
HPV tedavisi en iyi yöntem, HPV den korunmaktır .HPV aşısı yapılınabilinir.
Sonuç olarak HPV aşısı ; serviks kanserinin en önemli etyolojik faktörü HPV вЂ?nin risk oranı yüksek ve düşük olmak üzere 4 tipine etki etmekle beraber diğer risk faktörlerinin - sigara,OKS,genç yaşta çok eşle temas.. de ortadan kaldırılmasıyla  gelecekte rahimağzı serviks kanserinin insidansını, mortalite ve morbiditesini büyük ölçüde düşürecektir.


18
HPV Aşısı nerede yapılır, HPV aşısı kim yapar, HPV aşısı yapan doktor ve hastaneler

T.C Sağlık Bakanlığı  resmi websitesinde:
 вЂ?вЂ?Türkiye'deki rahim ağzı kanseri vakaları nın, dünya verileri değerlendirildiğinde diğer bazı ülkelere benzerlik göstererek oldukça düşük  olması, etkin smear pap tarama programlarının başlamış olması,  HPV aşısının etkinliğinin %70 civarında olduğunun tahmin edilmesi ve maliyeti nedeniyle HPV aşısının Türkiye'de rahim ağzı kanseri kontrolü için rutin kullanımının maliyet etkin olmayacağı açık olarak görülmektedir.

 İleride elde edilecek bilgiler ve dünyadaki HPVaşı piyasasının geleceği yere bakılarak tekrar durum değerlendirmesi yapılabilir. ''ibaresiyle aşının henüz rutine geçmesi gerekmediğini belirtmiştir.

19
Gebelikte HPV / HPV aşısı Fiyat, Cervarix Fiyat, Gardasil Fiyat
« : Eylül 16, 2013, 03:03:28 ös »
Türkiye'de HPV aşısının rutine geçmesi konusunda birçok görüş mevcuttur,

uzmanların çoğu aşının etkinliğinin %70 olması ve serviks kanserinde tek etyolojik faktörün HPV olmaması nedeniyle aşının daha sonraki yıllarda rutine alınmasından yanadır.

Aşının rutin olarak kullanılmamasında bir diğer neden maliyetidir.

Bir dozu yaklaşık 270 tl tutarındadır.( HPV aşısı gardasil3 doz , cervarix 2 doz uygulanmaktadır)

20
HPV aşısı Güvenli Mi,
Cervarix Güvenlimi,
Gardasil Güvenli Mi

Klinik çalışma lar sonucunda HPV aşısının HepatitB aşısı ile eş zamanlı kullanımında herhangi bir sakınca görülmemiştir.

Klinik çalışma lar sonucunda HPV aşısının oral kontraseptif ler, analjezikler, antibiyotikler, antiinflamatuar ilaçlar,  vitamin preperatları ile eş zamalı kullanımında herhangi bir sakınca görülmemiştir.

Karaciğer ve böbrek yetmezliği olan hastalarda, 9 yaşın altındaki çocuklarda, 26 yaşın üstündeki erişkinlerde, immuno supresif kullananlarda aşı güvenilirlik ve etkinliği incelenmemiş tir.

21
Süt verme sırasında ve  süresinde  Gardasil aşılama:
      995 kişi üzerinde yapılan çalışmalarda HPV aşısı uygulanan annelerin bebeklerinden 17sinde(%3,4) ciddi olumsuz reaksiyon yaşanmış, buna karşılık plasebo grubundaki annelerin bebeklerinde de 9 (%1,8) bebekte olumsuz reaksiyon yaşanmış.

     Araştırmacılar olayların hiçbirinin aşıyla ilişkili olmadığına karar verdi.         
Sonuç olarak; laktasyon süresince  gardasil hpv aşısı  kullanılabilir

22
 Gardasil ve Gebelikte aşılama:

    Gebe kadınlar üzerinde yapılan klinik çalışmalar yeterli ve güvenli olmadığından hamilelik döneminde aşının uygulanmaması öneriliyor.

     Aşılma süresinde gebe kalan kadınlarda ise aşılama ertelenir. Tek doz yapılmışsa hamilelikten sonra 3 doz tekrarlanır.
2 doz yapılmışsa hamilelikten sonra tek doz rapel yapılır.

23
HPV Aşısı / Gardasil tehlikeli mi
« : Eylül 16, 2013, 02:53:47 ös »
Gardasil tehlikeli mi
Gardasil yani Quadrivalan aşı klinik çalışmaları nda, kişiler yeni bir sağlık sorunu gelişimi açısından 4 sene takip edilmiş.
Aşılanan grupta  5 kişide nonspesifik artrit, 2 kişide romatoid artrit,1 kişide juvenil artrit ve 1 kişide reaktif artrit geliştiği gözlen miş. Plasebo grubunda ise  2 kişide artrit ve 1 kişide SLE geliştiği gözlenmiş.

Gardasil Sonuç: plasebo grubu ile HPV aşısı uygulanan grup arasında aşı sonrası istenmeyen etkiler açısından ciddi farklar görülmemiş...

24
HPV Aşısı / Gardasil ne kadar etkili, Gardasil Ne kadar güvenilir
« : Eylül 16, 2013, 02:52:21 ös »
Gardasil ne kadar etkili, Gardasil Ne kadar güvenilir
21464 kişinin bulunduğu (9--26 yaşlarındaki kız çocuklar ve 9-15 yaşlarındaki erkek çocuk lar) aşılama sonrası kısa ve uzun vadede görülen komplikasyo nlar üzerine FDA tarafından yapılan  (GARDASİL)  çalışma sonucunda ; 102 kişi ciddi aşı sonra sı reaksiyon yaşamış.
Bunlardan 1 vaka bronkospazm, 2 vaka astım.Bildirilen tüm aşı sonrası reaksiyonlar:

Baş ağrısı GARDASİL  -%0,03 plasebo-%0,02
Gastroenterit  GARDASİL  -%0.03 plasebo-%0.01
Apandisit  GARDASİL  -%0,02  plasebo%0.01
Pelvik inflama tuar hastalık  GARDASİ  L-%0,02plasebo%0,01

25
HPV Aşısı / Gardasil yan etkileri, Gardasil Riskleri
« : Eylül 16, 2013, 02:50:38 ös »
Gardasil yan etkileri, Gardasil Riskleri...Aşılama sonrası istenmeyen etkiler:

HPV aşısı non infeksiyöz.Herhangi bir canlılık veya DNA içermiyor.

Aşılama bölegesinde ağrı ,eritem, ödem HPV aşısı uygulanan kişilerde plasebo grubundan daha fazla görülmüş.

Aşılama sonrası oluşan ciddi olum suz reaksiyon ların görülme sıklığında kontrol grubu ve HPV aşısı uygulanan bireylerde önemli bir fark görülmemiş.

26
3 doz aşılanan kız çocuklarının HPV6'ya karşı oluşan antikor titreleri ölçülmüş.

9-23 yaş kız çocukları üzerinde FDA tarafından GARDASİL ile yapılan bu çalışmada yaşa göre antikor titrelerinde bir takım farklılıklar görülmüş.

Bu çalışmanın sonuncunda en yüksek antikor titrelerinin 10-11 yaşlarında, en düşük antikor titrelerinin ise 21-22-23 yaşlarında oluştuğu görülmüş.

Sonuç olarak aşının yapılması için en uygun yaşlar: 10-11

27
HPV Aşısı / Gardasil, Gardasil Hakkında
« : Eylül 16, 2013, 02:48:15 ös »
GARDASİL süspansiyon şeklinde bir aşıdır ve aşılamadan önce sert bir şekilde çalkalanması gerekir.

Çalkalamadan önce beyaz partiküller içeren berrak bir sıvı halinde olan aşı, çalkalamadan sonra bulanık bir sıvı halini alır.

1 doz : 0,5ml

Üst kolun deltoid bölgesine veya uyluğun üst-yan tarafına intramuskuler uygulanır.

28
Amerikan kanser derneğinin HPV aşısı ile ilgili önerileri

11-12 yaşlarındaki kızlarda rutin HPV aşılaması önerilmektedir.

9 yaşında ve daha büyük kızlarda aşı uygulanabilir.

13-18 yaşlarında olup henüz aşılanmamış kızlar aşılanmalıdır
.
19-26 yaş arasındaki kızlarda rutin aşılama gerekliliği ile ilgili henüz yeterli veri bulunmamaktadır.

Aşılanan veya aşılanmayan tüm kadınlarda servikal intraepitelyal lezyon ve kanser taramaları sürdürülmelidir.

29
HPV Tedavisi / En İyi HPV Tedavisi... HPV den Korunmaktır
« : Eylül 16, 2013, 02:44:13 ös »
HPV Aısı önemi;
HPV'ye karşı aşı çalışmaları 1990larda başladı.

GARDASİL 8 haziran 2006'da FDA (Food and Drug Administration) onayı aldı.

CERVARİX henüz FDA onayı almamış ama birçok Avrupa ülkesi de dahil olmak üzere 45 ülkede kullanılmaktadır.

GARDASİL 2006 yılında EMEA (Avrupa İlaç Ajansı) onayını aldı. CERVARİX ise 2007nin ocak ayında EMEA onayını aldı.CERVARİX 10-25 yaş arası yaklasık 30.000 kadını kapsayan klinik çalısmalardan elde edilen verilerin gözden geçirilmesinin ardından onay almıştır.

2007'den itibaren ABD ve ülkemizde satışa sunuldu.

Bir kişiye toplam aşı maliyeti yaklaşık olarak:900 tl

30
HPV Yayınlar / Hpv Korunma Şekli
« : Eylül 16, 2013, 02:42:19 ös »
HPV Aşısı hakkında bir çalışma;

1. 16-23 yaş arasında 2392 genç kadına üç doz HPV 16 aşısı ya da plasebo verilmiş. Persistan HPV 16 enfeksiyonu plasebo grubunda %3.8, aşılanan grupta ise %0 olarak bulunmuş. Aradaki fark istatistiksel olarak anlamlı bulunmuş. Aşılanma ile HPV 16 negatif olan kadınlarda hem HPV 16 enfeksiyonu hem de servikal intraepitelyal neoplazinin insidansının azaldığı belirtilmiş.


2. Aday olan HPV virüs benzeri partikül aşısının (tip 6 ve 16) B ve T hücre yanıtlarını indüklediği tespit edilmiş.

3. Kırk kadına HPV 18 L1 virus benzeri partikül aşısı ya da plasebo verilmiş. Aşı grubunda oluşan antikor titreleri bu enfeksiyonu geçiren kadınlara göre 60 kat daha fazla bulunmuş. İleri çalışma yapılması gerektiği belirtilmiş.

4. Onbir aşı ve 5 plasebodan oluşan çalışma grubunda HPV 16 ile aşılanmanın diğer HPV tiplerine ve özellikle de HPV 31'e karşı yanıt oluşturduğu belirlenmiş.

5. CİN III'lü 5 hastada HPV 16 E7 aşılanmasına toleransın tespiti için aşılama yapılmış. Aşılanmanın HPV ile enfekte servikslerde açık bir immun histolojik reaksiyon oluşturduğu görülmüş.

6. HPV 16 ile aşılanan çalışma grubunda HPV 16 enfeksiyonu %0 oluşurken plasebo grubunda HPV enfeksiyonu %5 olarak bulunmuş.

7. 15-25 yaş arası 1113 kadına aşı ya da plasebo yapılmış. Aşı enfeksiyona karşı (HPV16/18) %96.1, persistan enfeksiyona karşı ise %100 etkin bulunmuş. Aşılanmanın servikal kanser insidansını azaltacağı belirtilmiş 

8. 16-23 yaş arasındaki kadınlar 750'si plasebo grubuna alınmış, 755'ine de HPV 16 aşısı yapılmış. Aşının yapıldıktan sonra en az 3.5 yıl HPV 16 enfeksiyonu ve HPV 16 ile ilişkili CİN 2-3'e karşı etkili olduğu ve aşının servikal kanser riskini azaltacağı belirtilmiş.

9. Kırk gönüllüde yapılan HPV 16 aşılanması sonrasında Ig G yanıtları elde edilmiş.

10. 8-12 yaş arasında çocuğu olan 1600 ebeveyne HPV aşılanması hakkında anket uygulanmış. Bir gruba HPV hakkında bilgi verilmiş. Bilgi açısından bu grupta fark olmakla birlikte aşının kabul edilmesi açısından iki grup arasında fark bulunmamış. Tutum ve yaşam beklentilerinin aşının kabulünde daha etkili olduğu belirtilmiş.

11. 16-23 yaş arasında 552 kadında yapılan çalışmada HPV 6/11/16/18 aşısı ve plasebo grubu mevcutmuş. 0, 2 ve 6. aylarda aşılama yapılmış. Aşılama 5 yıl boyunca HPV 6/11/16/18 enfeksiyonu ve persistan enfeksiyona karşı korunmada etkin olmuş. Bu sürenin adölesan ve genç erişkinlerin aşılanmasını desteklediği ve bu sayede servikal ve genital kanserlerin, prekanseröz displazinin ve genital siğillerin yükünün azalmasının beklendiği bildirilmiştir

12. Dörtyüz seksen bireyde yapılan aşılama çalışmasında HPV aşısının iyi tolore edildiği ve immun yanıtın son dozdan sonra en az 1.5 yıl kaldığı bildirilmiştir

13. Yaşları 16-24 arasında olan 5455 kadına HPV tip 6, 11, 16, ve 18 aşısı (n=2723) ve plasebo (n=2732) uygulanmış. Vulva, vajina, perianal ve servikal hastalık yönünden takip edilmiş. Aşı etkinliği %100 olarak bulunmuş. Kuadrivalan aşının HPV ile ilişkili anogenital hastalıkları önemli derecede azalttığı belirtilmiş


Sayfa: 1 [2] 3