(35 yaşında/Erkek/Alkol,sigara,stres var)
Yaklaşık 3 ay kadar önce tuvalet sonrası temizlik esnasında anüsümün iç kısmında çok küçük bir şişlik dikkatimi cekti. Çok önemsemedim, polip olabileceğini düşündüm ve geçtim. Bir hafta kadar sonra aynı şişlik tekrar dikkatimi çekti, sadece elimle dokunduğumda hissedebildiğim bu şişlik ne ağrı,sızı ne yanma ne de beni rahatsız edebilecek herhangi bir etkiye sahipti. Sadece vardı. Merak ettim ve bir gün telefonun kamerasıyla yakın çekimle bu şişlikleri videoya çektim. Bir kaç tane büyük (2-3 mm çapında) birkaç tane de daha küçük yuvarlak yapının anüsün hemen dış deriye yakın olan iç kesiminde ve dış deride olduklarını gördüm. HPV, kondilom, anal siğil nedir hiç duymadığım, bilmediğim için polip vs diye google da arattım ancak günler sonra bunun HPV olabileceği gerçeğiyle karşılaştım. Malum internette bir hastalığı aratmayagörün hayatınızı altüst edip sizi hayattan soğutacak haber başlıkları, makaleler, yazılarla karşı karşıya kalıyorsunuz ve tam anlamıyla depresyona giriyorsunuz. Beni de etkiledi açıkçası okuduklarım. Bir süre imkanım ve zamanım olmadığı için (yurtdışındaydım) doktora gidemedim bu süreçte de bu yapılarda bir buyume olup olmadığını artış olup olmadığını takip ettim ve kayda değer bir değişiklik olmadığını da gormuş oldum
Türkiye'ye gelince doktora gittim ve görsel muayeneden sonra doktor bunların HPV olduğunu belirtti. Muayeneden bir gün sonra yaklaşık yarım saatlik bir laser operasyonuyla siğiller yakılarak temizlendi. Operasyon esnasında hafif bir sakinleştirici verdiler, uyanıktım, herhangi bir ağrı sızı olmadı, operayon sonrasında da olmadı ve operasyondan bir saat sonra sakinleştiricinin etkisi geçince arabama atladım ve hastaneden ayrıldım, normal yaşantıma devam ettim. Sadece mikrop kapmasın diye bir krem verdi doktor onu kullandım o kadar.
Ayrıca daha sonra bir dermatologa gittim ve genital bolgemin tamamını gösterdim kamerayla baktı sorun olmadığını belirtti ama ne olur ne olmaz diye Aldara krem önerdi (Aldarayı verirken sunu soyledi doktor, "potansiyelleri ortaya çıkarır, taşıyıcılık riskinizi azaltır, arınma surecini aktif biçimde destekler").
Peki ben ne yapıyorum su an, operasyonun üzerinden iki hafta kadar gecti hayatıma sigarasız,alkolsüz, stressiz, yeşil cay, propolisle devam ediyorum. Aldara kremi kullanmaya başladım ( kremi sadece dış deride kullaniyorum) herhangibir yan etki ile karşılaşmadım henüz (haftada üc gece, bir gün aralıkla gece sürüp sabahları yıkama şeklinde kullanıyorum) eskiden de günlük çamaşır değistiren birisiydim bunu devam ettiriyorum. Genital bolgemi makinayla kısaltıyordum artık makinaya ekstra baslık kullanarak kısaltıyorum (doktor uyarısı üzerine jilet vs den tamamen uzak duruyorum, virus deforme olmuş deriden rahatlıkla ıceri gırıp çogalabiliyormus). Antiseptik jeller arkadaşım oldular her tuvalet sonrası el yıkadıktan sonra bir de jelle dezenfekte ediyorum. Ayrıca kısa zaman içinde AHCC ye başlayacagım. (Dermatologum onerdi, AHCC bu hastalıgın tedavisi yada ilacı degil bu bağışıklığı cok cok guclendiren bir vitamin desteği) Şimdiye kadar olanlar bu şekilde. İnternetteki yazılara bakıp enseyi karartmayın siz de, tedbirli olun, virüs sizde de varsa artık gerekli adımları takip edin ama depresyona girmeyin. Gelişmeleri eklerim. Geçmiş olsun
Bu arada arastırmalarım sonucu ve doktorlardan aldığım cevaplara göre virus temasla bulaşıyor. Yani siğillerin yada HPV nin mevcut olduğu bolgenin yogun teması gerekli bulaş için. Bu virus kana sirayet etmiyor sadece deride kalıyor. Seks hayatınızı bitiren birsey degil üzülmeyin ama özellikle tedavi döneminde biraz daha dikkatli ve ozenli olmalısınız. Saygılar