Gönderen Konu: Erkekte HPV Nereye Bulaşır  (Okunma sayısı 7092 defa)

drsahin

  • Full Member
  • ***
  • İleti: 135
    • Profili Görüntüle
Erkekte HPV Nereye Bulaşır
« : Mayıs 30, 2013, 10:44:20 öö »
HPV Virüsü erkeklerde sıklıkla görülen çeşitleri  HPV Tip 6. HPV Tip 11 ve HPV Tip 18. Virüslerdir. Bunlardan 6 ve 11′inci cinsler daha çok siğil yapmakta, 16 ve 18′inci cinsler de hem siğil yapmakta hem de kansere yol açabilmektedir. Bu virüse bağlı oluşan viral siğiller  erkeklerde penis, testis, bacak arası, kasıklar, bazen penisin içinde ve mesanede rastlanabilir. Erkeklerde HPV penis kanseri ne neden olabilmektedir. Virüs perianal bölge dediğimiz makat bölgesinde ve kalın bağırsağın son kısmı olan rektum bölgesinde de kanser vakaları görülmektedir.  Oral seks sonucu aynı zamanda erkeklerde damar, geniz, bademcik, dil, yemek borusu ve gırtlak kanseri kanserinin de HPV virüsünden kaynaklandığı tespit edilmiştir.
Erkeklerde uzun süre gizli bir şekilde bulunabilen bu virüs, ki erkeklerin büyük kısmı bprtör yani taşıyıcı olmaktadırlar, cinsel ilişki ve apış arası temasıyla kadınlara geçmekte ve onlarda da bacak arası, vulva, makat bölgesi, vajina, rahim ağzında rahim ağzı kanserine yol açabilmektedir. HPV bulaştırıcılığı temas ile olmaktadır

uysalli

  • Newbie
  • *
  • İleti: 9
    • Profili Görüntüle
HPV cinsellik
« Yanıtla #1 : Kasım 26, 2013, 08:29:07 ös »
Tedavi edilmeyen siğillerin kendiliğinden geçebileceğini veya büyümeden kalabileceğini bazen de boyut ve sayısal olarak artabileceğini bilmelisiniz. Bağışıklık sistemi düşük olanlarda ve diyabet hastalarında siğillerin büyüme riski çok daha yüksek.

 Genital siğillerin tanısı muayene ve doku örnekleri ile konuyor. Tedavide siğil üzerine sürülecek ilaçlar veya cerrahi tedavi dondurarak, yakarak, lazer uygulayarak veya cerrahi olarak çıkarılarak önerilebilir.

 Siğiller tekrarlayabildiğinden bir kereden fazla tedavi olmanız gerekebilir. Cinsel partnerinizin de muayene olması ve siğil varlığında tedavi edilmesi faydalıdır.

Genital siğilden yakınan kadınların, kanser açısından altı ayda bir vajinal PAP smear testi yaptırması öneriliyor. Aktif olarak HPV'si olanların özellikle bağışıklık sistemlerine özen göstermeleri gerekiyor.

Bağışıklığı kuvvetlendirecek beslenme, egzersiz önerileri, stresten uzak durulması, gerektiğinde ozon-oksijen uygulamaları olumlu sonuç veriyor