Gönderen Konu: Genital Siğil Tedavi Yöntemleri  (Okunma sayısı 8229 defa)

drsahin

  • Full Member
  • ***
  • İleti: 135
    • Profili Görüntüle
Genital Siğil Tedavi Yöntemleri
« : Mayıs 31, 2013, 12:52:58 ÖS »
Genital Siğil Tedavi Yöntemleri
Genital siğil tedavi yöntemleri i olarak dıştan sürülen bazı ilaçlar kullanılabilir ancak bu uzun süreli ve zahmetli bir tedavidir. Çoğu soluysyon tedavisi, krem tedavisi ve lokal ilaç hasta tarafından değil hekim tarafından uygulanmalı ve direk lezyonun üstüne dikkatli bir şekilde tatbik edilmelidir.HPV Krem tedavisinde  ve HPV solusyon tedavisinde  ilaç normal dokuya temas ettiğinde kimyasal tahribata neden olabilir. Bu nedenle son derece dikkatli uygulama gerekir. Bazı nadir tedavi şekillerinde ise özellikle çok büyük ve yaygın siğillerde ilaçlar ise direk olarak lezyona hekim tarafından enjekte edilir.
Cerrahi tedavide en çok uygulanan yöntem genital siğilin yakılması ya da genital siğiln dondurulmasıdır. Burada amaç siğil lezyonunun  tahrip edilmesidir. Dondurma işleminde (krioterapi, cryotherapy) sıvı nitrojen ya da karbondioksit kullanılır. yakma işleminde ise laser, leep cihazı ya da elektrokoter uygulanır. Bazı büyük lezyonlar cerrahi olarak bistüri ile  çıkarılmayı gerektirebilir. Dondurma tedavisi  hariç diğer cerrahi işlemler için lokal ya da sedasyon veya genel anestezi uygulanabilinir

goldess

  • Newbie
  • *
  • İleti: 3
    • Profili Görüntüle
Peniste Genital Siğil En İyi Tedavi Yöntemi Ne
« Yanıtla #1 : Mayıs 31, 2013, 05:02:39 ÖS »
Penisin içinde siğil benzeri et beni çıktı, doktorum bunlara önce üretral karenkül dedi ve tanı amaçlı  ameliyatla penis ağzından biopsi aldı, ameliyat sonrası ise şoke oldum, bana bunlar HPY bağlı kondilom olabilir ve daha derinkerde de var dedi.. nasıl önceden hpv yi anlamadı, göz ile teşhisi koymak bu kadar zor mu. penis sırtında da zaten 2-3 tane siğil benzeri siyah yapılar vardır. Patoloji sonucunu bekliyorum sonuç muhtemelen genital siğil gelecek. O zaman hangi tedaviyi yapayım. doktorumu da değiştireceğim, aynı seansta narkoz almışken siğilleri temizlemedi. Erkekte peniste genital siğil tedavisi için en iyi yöntem hangisi, Peniste siğil tedavisi olanlar hangisinden sonuç aldılar

rotonda

  • Newbie
  • *
  • İleti: 46
    • Profili Görüntüle
Genital Siğl Tedavi İlaçları
« Yanıtla #2 : Haziran 05, 2013, 04:05:59 ÖS »
Podofilin: % 5'den 50'ye kadar yoğunlukta kullanılır ve ciltte yanıklara  ve tahrişlere yol açabilir , sık doktor kontrolu gerektirir, değişik yayınlarda  ve % 30-65 oranında nüks görülmektedir..Trikloroasetik asit: % 40 oranında nüks yani siğillerde tekrar  görülür.
Cidofovir: % 40-60 oranında nüks, siğllerde  görülür
İnfrared  kondilom tedavisi: lokal anestezi ile kolaylıkla muayenehane koşullarında ağrısız olarak yapılabilmekte ve hasta derhal işine geri dönebilmektedir. Nüks oranı %30-40 civrındadır
 Imiquimod (Aldara): Aldara yı hasta kendi kendine  hasta kendi kendine uygulayabilmesi ve sık doktor kontrolü gerektirmez Fakat bazı kişilerde ciltte ciddi tahrişler yapabilir, Değişik yazılarda  % 12-25  oranında nüks  bildirilmiştir.
5-Florourasil: Nadir kullanılır ve başarı oranı % 52 civarındadır, % 20  oranında nüks görülür
Nitrik asit: Nadir kullanılır, sağlıkloı veri yoktur, oratama %35-50 arası nüks bildirilmiştir.
Bikloroasetik asit: Ciltte yanıklara ve ciddi yaralara renk değişikliklerine  yol açması, sık doktor muayenesi  gerektirir ve  ve % 25-45 oranında nüks görülür.

taks

  • Newbie
  • *
  • İleti: 21
    • Profili Görüntüle
HPV Aşısı Yapılmalı Mı
« Yanıtla #3 : Temmuz 06, 2013, 02:33:49 ÖS »
Hastalıklar dan korunma konusun da birincil korunma yaklaşımları daha başarılıdır ve daha doğru olan yaklaşımdır. Birincil korunma çalışmaları arasında aşı ile korunulabilen hastalık lar en çok bilinen örneklerdir. Bu açıdan değerlendirildiğin de HPV aşısının geliştirilmiş olması çok önemlidir.
Uygulama ve maliyet konusunda bugün için tartışılan güçlüklerin aşılması durumun da HPV aşısının yaygın olarak kullanıma girmesi beklenir.
Ancak, aşının çocuk yaştaki kişilere uygulanacağı ve bu kişileri gelecekte serviks kanseri ne karşı koruyacağı, bugün yetişkin yaşta olup serviks kanseri bakımından risk altında olan kadın lara yönelik herhangi korunma sağlamayacağı unutulmamalı dır.
Bu nedenle çocuklara yönelik olan aşı uygulamalarının yanında, bugün yetişkin yaşta olan kişilerin korunması bakımın dan en geçerli yaklaşımın sitotojik tarama yöntemi olduğu ve tarama çalışmaları nın yaygınlaştırılması gereği üzerinde durulmalıdır.