Gönderen Konu: HPV psikolojik etkileri nedir  (Okunma sayısı 9089 defa)

drsahin

  • Full Member
  • ***
  • İleti: 135
    • Profili Görüntüle
HPV psikolojik etkileri nedir
« : Mayıs 28, 2013, 04:01:59 ÖS »
HPV  psikolojik etkileri nedir, hpv depresyon ve cinsel sorunlar yapar mı.
hpv enfeksiyonu bilinirse bazı insanlar kendilerini kötü hissederler. Utanmak, korkmak, kafa karışıklığı, cinsel isteksizlik HPV virus enfeksiyonu taşıdığını öğrenen insanlarda sık rastlanan problemlerdir.  Siğil virüsü nün nereden ve ne zaman alındığı bilinmemesine rağmen eşler suçlanır. Pek çok insan , özellikle de kadınlar kanser olacağı endişesine kapılır veya bir daha artık hiç eş bulamayacağı endişesine kapılır. Bütün bunlar insanca tepkilerdir ve normaldir. Bir süre sonra, HPV'nin normal ve sağlıklı bir yaşamı bozmayacağı keşfedilir. Bunun için sizi izleyen hpv uzmanı hekiminizin tıbbi yönlendirmesi ve desteği önemlidir.

taks

  • Newbie
  • *
  • İleti: 21
    • Profili Görüntüle
Vücutta çıkan siğiller
« Yanıtla #1 : Temmuz 11, 2013, 08:10:07 ÖS »
Bazı kişiler siğillere dahamı yatkın;Genetik olarak bazı kişi lerin bağışıklık sistemi siğillere daha yatkın dır. Kanser hastaları gibi bağışıklık sistemini baskılayıcı ilaç kullanan larda, atopik ekzemal ı çocuklarda daha yaygın olabilir ler.
 Genital siğillerin bulaşıcılığı daha yüksektir.

Kaç çeşit siğil vardır;En sık görülen tip ellerde, kollarda yerleşen kabarık, sert çıkıntılar halinde dir. Üzerlerinde kırmızı-siyah noktacık lar olabilir.
Ayak tabanındaki siğiller üzerine bastıkça deriye gömülür ve  batma hissi ve ağrı yapar, nasırlarla çok karışırlar.
Bazı siğiller yüz bölgesinde çok sayıda yassı  ince veküçük kabartılar halindedir.
Cinsel ilişkiyle bulaşan, genital cinsel organlar ve çevresinde gelişen kondilom genital siğiller ise kadınlarda serviks kanseri riskini arttırır, smear testleriyle bu tür hastaların yakın takibi gerekir.

Siğiller tedavi edilmeli midir, siğil tedavisi gerekir mi;Çocuklarda siğiller kendiliğinden birkaç ay veya yılda geri leyebilir. Erişkinlerdeki ler çocuklardaki gibi çabukiyileşmez, yıllarca sürebilirler. Kendiliğinden kaybolmanın kimlerde oluşacağı bilinemez ve diğerkişi ve bölgelere yayılımı önlemek için tedavi gerekir.
Özellikle genital siğiller tedaviye bile direnip tekrarlaya bilirler ve uzun süre tedavi edilmeden kalırlarsa bulundukları bölgede kanserleşme riski taşırlar. Bu yüzden mutlaka ve mutlak tedavi edilmelidirler.

Siğil tedavisi nasıl yapılır; siğil tedavi çeşitleri; Siğil üzerine sürülen ilaçlar sabırla ve düzenli kullanıldığında yararlı olabilir. Elektrokoterle yakma ve dondurma krioterapi yöntemleri genellikle başarılıdır.
lazer tedavisi yeni ve birkaç dakikalık seanslar şeklinde uygulanan kolay bir yöntemdir.
Lazerden hemen sonra tedavi bölgesi hafif renk değiştirir ve az miktarda şişebilir.
 Bir kaç gün içinde deri normale döner. Basit siğiller için 1-2 tedavi genellikle yeterlidir.

Siğil dua ile tedavi edilebilir mi;Telkin yöntemlerinin  eğer kişi inanıyorsa bağışıklık sistemini harekete geçirdiği düşünülmekte dir. Bazı siğiller kendiliğinden de geçebildiği için faydasını ayırtmek zordur.

Kurbağa ellemek siğile neden olur mu;Halka arasından böyle bir inanış olmakla birlikte bilimsel birkanıt yoktur.

Siğil neden tekrarlar;Tedavide doğrudan virüsleri öldürme olanağı olmadığı için var olan siğil ler yok edilse bile tekrarlama lar olabilir. Hastanın bağışıklık sistemi tekrarlamada etkilidir.
Kondilomlar Genital siğiller de tedaviye daha dirençli olabilirler.