Gönderen Konu: Erkekte HPV Beliritleri  (Okunma sayısı 6945 defa)

drsahin

  • Full Member
  • ***
  • İleti: 135
    • Profili Görüntüle
Erkekte HPV Beliritleri
« : Mayıs 30, 2013, 10:47:04 ÖÖ »
Erkekte hpv belirtileri değişken olabilmektedir.Erkekler kendilerinde siğiller, yani ciltte kabarcıklar ve pütürler gördüğünde doktora gitmeli, teşhis konulmalı ve sonra bu siğillerin en az bir tanesinden örnek alınarak tahlile yollanmalıdır.HPV tipleme olarak da adlandırılan bu tahlil HPV nin cinsini belirlemektedir. Diğer siğiller ise yakılmalıdır. Tedavide yakmak kadar dondurmak veya cerrahi olarak çıkarmak ve bazı küçük siğillerde de siğile karşı oluşturulmuş kremler sürerek tedavi mümkün olabilmektedir.
HPV'nin bulaşmasıyla erkeğin kendisinde ya da ilişkide bulunduğu kadında genital siğil veya kanser şeklinde kendini göstermesi bazen onlarca yılı alabilmektedir. Dolayısıyla evlilikten önce bu virüsü almış bir erkeğin eşinde , ileriki bir dönemde bu siğillere rastlanabilir.Bu sebeple zaten evlilikte "siğil ne zaman bulaştı, nereden bulaştı " gibi sorunlar sıklıkla olabilmektedir

mira

  • Jr. Member
  • **
  • İleti: 70
    • Profili Görüntüle
HPV Virüsü Nedir
« Yanıtla #1 : Haziran 23, 2013, 10:21:59 ÖÖ »
HPV Virüsü
HPV virüsü, genital bölge ve mukoza enfeksiyonları yapan, kondilom- condyloma acuminatum- adı verilen siğil şeklinde lezyonların oluşumuna neden olan ve servikal kanserle ilişkili olduğu kesin olarak saptanmış bir virüstür. Yaklaşık 120 farklı genotipi bulunan bu virüs vücuda girdiğinde hücre içine yerleşmekte ve immün sistemin zayıfladığı dönemlerde ortaya çıkmaktadır. Özellikle gelişmiş ülkelerde son derece yaygın bir virüs olan HPV virüsü ile tüm dünyada 630 milyon kişinin enfekte olduğu bildirilmektedir.
Türkiyede yapılan ve 2009 yılında yayınlanan 507 kadın gönüllünün tarandığı bir çalışmada katılımcıların %23'ünde HPV virüsü saptanmıştır. Yine aynı çalışmada servikal sitolojileri normal olarak tespit edilen katılımcıların %20'sinde HPV virüsü DNA pozitifliği belirlenmiştir.
HPV virüsü cinsel yolla bulaşan bir hastalık olarak kabul edilmektedir. Bununla birlikte kontamine eşyalardan, genel tuvalet, duş gibi hijyenik olmayan ortamlardan bulaşabildiği ve doğum sırasında anneden bebeğe geçebildiği bildirilmektedir.
HPV virüsü Latent Dönem: Hastalığın sitolojik, kolposkopik ya da morfolojik hiçbir bulgusu bulunmamaktadır. Lezyonların ortaya çıkması için gerekli süre birkaç hafta ile aylar arasında değişebilmektedir. Bu dönemde sadece PCR teknikleri ile HPV DNA'sı saptanabilmektedir.
HPV virüsü Subklinik Dönem: HPV virüsü ne bağlı mikroskobik hücresel değişikliklerin ya da kolposkopi gibi büyütme yöntemleri uygulanarak görülebilen lezyonların saptandığı dönemdir.
HPV virüsü Klinik Dönem: Genital kondilom, cinsel siğil, invaziv kanser gibi gözle görülen lezyonların olduğu dönemdir.