İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - drsahin

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 9
31
HPV ve Yardım / pap taraması ne kadar güvenilir, hpv ve pap tarama
« : Şubat 13, 2017, 01:30:36 ÖS »
Pap sitoloji taramasının kadınların sağlığı üzerindeki genel etkisi hafife alınamaz. Sistematik tarama yapılan ülkelerde normal Pap sitoloji taramasının kullanımı, piyasaya sürüldüğü günden bu yana prekanseröz lezyonların tanılanması ve tedavisi ile birlikte serviks kanserinde insidansın ve mortalitenin %80 oranında azaltılmasına katkı sağlamıştır.1 Bununla birlikte, dünya genelinde her yıl yaklaşık 275.000 kadın hala serviks kanseri nedeniyle hayatını kaybetmektedir.

İnsidansın büyük oranda azaltılmış olmasına rağmen, veriler prekanseröz servikal lezyonların saptanabilmesi için Pap sitolojinin duyarlılığının düşük olduğunu göstermektedir.2

Düzenli olarak tarama yapılan ve normal sitolojiye sahip olmalarına rağmen hala yüksek risk grubunda bulunan birçok kadın bulunmaktadır. hrHPV için eşzamanlı test uygulaması, tek başına sitolojinin gözden kaçırdığı yüksek risk grubundaki kadınları doğru şekilde teşhis ederek Pap sitolojinin öngörücü değerini artırmaktadır.

32
HPV Tedavisi / hpv doktoru tavsiye
« : Aralık 02, 2015, 04:14:30 ÖS »
Hpv doktoru tavsiye; HPV,Human papillorna virüs  daha çok hem erkek hem de kadın genital bölgede ve bu bölge mukozalarında enfeksiyon yapan ve kondilom -condyloma acuminatum- adı verilen siğil şeklinde kitlelerin oluşumuna neden olan bir çeşit virüstür.
 HPV virüs bir kez vucuda girdiğinde hücreler içine yerleşir ve dönemsel olarak tekrarlayan enfeksiyonlara yol açar.
 Cinsel HPV virüsü ve buna bağlı genital siğil enfeksiyonu cinsel yolla bulaşan hastalıklar grubunda yeralmasına rağmen çok nadiren de olsa cinsel ilişki dışında da  ortamdan bulaşabildiği bilinmektedir.

 HPV Virüsün bulaşması kişinin enfekte bölgesinin örneğin penis veya kadın dış genital organı gibi diğer kişinini  genital bölgelerine veya ağız makat gibi bölgelerine deri-mukoza teması ile bulaşır.

HPV doktoru tavsiye İstanbul için bana ulaşın

33
HPV Tedavisi / en iyi hpv doktoru
« : Aralık 02, 2015, 04:11:38 ÖS »
En iyi HPv doktoru ; Genital ,Cinsel yolla bulaşan siğiller kapsamında olan genital siğil HPV virüsü Human papilloma virüs enfeksiyon sonucu oluşan... hem kadında hem de erkekte genital bölgede gelişen karnıbahar görünümünde, bazen tek bir bölgede, bezen birkaç bölgede bazen toplu iğne başı kadar ufak 1-2 tane, bazen çok sayıda, bazen de 3-4 çapına erişebilen ağrısız, kısmen sert kitlelerdir.

 HPV virüs  enfeksiyonu ülkemizde de giderek artan sıklıkla görünmekte.
 Hem erkekte hem de kadında hpv virüsü ciddi ciddi sağlık problemleri yaratmaktadır.
En iyi hpv doktoru İstanbul içim bana ulaşın

34
HPV ve Yardım / cinsel HPV nedir
« : Aralık 02, 2015, 12:41:30 ÖS »
HPV , yaklaşık 200’e yakın tipi olan DNA virüsleridir.
Düşük risk HPV tipleri (HPV 6, 11), genital siğillerle ilişkili olup genellikle kansere neden olmamaktadır.
Yüksek risk HPV tipleri (HPV 16,18) ise intraepitelial lezyonlara ve invaziv karsinomlara neden olmaktadır

35
Kolposkopi ve Biopsi / Koilositoz varlığında kolposkopi yapılır mı
« : Aralık 02, 2015, 12:39:41 ÖS »
Koilositler, insan papilloma virüsün HPV karakteristik özelliği olup, skuamöz epitelin farklılaşmış tabakalarında karşımıza çıkmaktadır.
HPV jinekolojik onkolojide önemli DNA virüsleridir.
Enfekte ettiği hücrelerde bazı değişikliklere neden olmaktadır.
Bu hücresel değişiklikler Papanicolaou boyama yöntemine PAP göre boyanan serviko-vajinal yaymalarda ışık mikroskopik olarak incelenebilmektedir.

PAP testinde HPV varlığı, virüsün hücrelerde oluşturduğu değişikliklerin görülmesiyle ortaya konulur.

36
Rahim Ağzı Kanseri / koilositoz kanser mi demek
« : Aralık 02, 2015, 12:36:54 ÖS »
 KOİLOSİT NEDİR?
Koilosit tanımlaması,Yunanca “boşluk” anlamına gelmektedir. Koilositler ise çekirdek etrafında büyük boşluklar içeren hücrelerdir.
Koilosit , insan papilloma virüsün sitopatik etkisi ile matür hücrelerde oluşmaktadır.
 Bu tip hücreler genellikle oval ya da yuvarlaktır ve sitoplazmada çekirdeğin çevresinde geniş berrak bir hale bulunur. Hücre sitoplazmasını kaplayacak kadar büyük olabilen koilositler, çekirdeğe teğet olabildiği gibi çekirdeği çepeçevre kuşatarak hale şeklinde de görülebilmektedir

37
Rahim Ağzı Kanseri / smear testinde koilositoz var
« : Aralık 02, 2015, 12:34:18 ÖS »
HPV Virüsün yapısal proteinleri ve tümör baskılayıcı genler bu hücresel değişikliklerden koilosit oluşumunda rol oynamaktadır. Koilositlerin  smear testi  yaymalarda görülmesi, HPV varlığı, tip lendirilmesi ve bu virüs varlığıyla oluşabilecek servikal kanser vakalarının erken teşhisi açısından oldukça önemlidir.
 .

38
Rahim Ağzı Kanseri / koilositoz nedir
« : Aralık 02, 2015, 12:32:43 ÖS »
Koilositoz;  Koilosit ise insan papilloma virüsün HPV  karakteristik özelliği olarak karşımıza çıkan ve çekirdeği etrafında büyük boşluk içeren hücredir.
HPV, enfekte ettiği hücre ve dokuların sitoplazma ve çekirdeklerinde kendi yapısal proteinleri aracılığıyla çeşitli değişikliklere neden olmaktadır.

39
HPVden kurtulmak mı istiyorsunuz, genital siğiller artık tekrarlamasın mı istiyorsunuz, bu mümkün, bağışıklığınızı güçlenidirin ve konuda uzman bir HPV doktoru na başvurun
HPV için Güçlü bir bağışıklık sistemi için neler yapılmalı?

Brokoli, karnabahar vb sebzeler yemek olarak tüketilebildiği gibi et yemeklerinin yanına da garnitür olarak kullanılırsa tüketimleri artırılmış olur. Hatta sarımsakla birlikte tüketilerek  iki sebzenin antioksidan etkisinden de faydalanılabilir

Kış aylarında  çeşitli antioksidanların bir arada alınabilmesi için meyve salataları tüketilebilir

Turunçgillerin suyundan  ziyade kendisinin tüketimi arttırılmalıdır.Vücutta gerçekleşen çoğu reaksiyon için su gereklidir. Bu nedenle günlük 2-2.5 lt su tüketilmelidir.

Günlük veya uzun ömürlü sütlerin  probiyotikli yoğurtlarla mayalanmasıyla ev ortamında sağlıklı yoğurtlar elde edilebilir.  Her gün 1 su bardağı kefir tüketilmelidir.

Yağlı tohumlar (ceviz, fındık, badem vb.) E vitamini alımı açısından günde  1-2 porsiyon tüketilmelidir

Çeşitli sebze ve meyvelerden günde en az 5 porsiyon tüketilmelidir.

Domates yaz  aylarında her gün mutlaka tüketilmelidir. Hatta yaz domatesleri konserve yapılarak kış aylarında da yemekler, soslar vb. tüketilebilir . Nar tüketimi salatalar ve sütlü tatlıların üzerinde kullanılmasıyla arttırılabilir

Haftada 2 kez balık tüketilmelidir.

Ekinezya, zencefil, ıhlamur, kuşburnu, zerdeçal çayları çok fazla birbiriyle karıştırılmadan günlük olarak tüketilebilir

Kuru baklagiller (kuru fasulye, nohut ,mercimek vb.) haftada 2-3 kez tüketilmelidir. Özellikle kış aylarında çorba olarak tüketilebilir. Salatalarda kullanılmasıyla farklı lezzetler elde edilebilir ve böylece tüketimleri arttırılabilir.



40
Kondilom tedavisi ve hpv tedavisi olanlar siğillerin tekrarlamamsı iççin bağışıklık sistemini güçlendirici gıdalar almaktadırlar. Bu  beslenme sırasında bazı önemli şeylere dikkat etmek gerekir,
HPV bağışıklık sistemini güçlendirmek için beslenirken sebze ve meyvelerde vitamin kaybını önlemek için ne yapmalı?

Yenilebilen kabuk ların soyulmaması, soyulması gerekiyorsa ince soyulması gerekir, Bir çok vitamin ve mineral sebze ve meyvelerin dış yapraklarında bulunur. İç kısımda yoğunluk azalır.

Sebzeleri pişirmeden hemenönce ve büyük parçalar halinde kesilmesi gerekir

Sebze ve meyve lerin az suda pişirilmesi, yıkarken suda bekletilmemesi  gerekir.
 
Pişirilirken tencere nin kapağının kapalı tutulması gerekir. Eğer çiğ tüketilebilecek se pişirmeden tüketilmesi önerilir

Sebze lerin pişme suyunun çorbalara ve yemeklere eklenmesi  de kesinlikle önerilir

41
genital siğil tedavisinde beslenme çok önemlidir. Bazı vitaminder hpv ve kondilom tedavisinde bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olurlar
Bağışıklık sisitemini güçlendir mek için hangi sebze ve meyveler tüketilmeli?

İçerdikleri antioksidan madde ler nedeniyle sebze ve meyve tüketimi kansere karşı korunma da oldukça etkin bulunmuştur .

Domates içeriğindeki likopen nedeniyle; prostat, meme, sindirim sistemi, mesane, deri ve serviks kanseri riskini azaltmakta dır.

Sarımsak ve soğanda bulunan allilik sülfi tler bağışıklık sistemini güçlendi rir, serbest radikallerin atılımını arttırır, tümör hücre çoğalmasını engeller, kolesteroldüzeyini azaltır.

Turunçgil meyvesi nin içeriğindeki karoten nedeniyle  kanser önleme deki önemi büyüktür.

Brokoli, karnabahar, lahana gibi bitkisel besinlerin içerdikleri glukozinolat lar nedeniyle kanser riskini azalttığı bilinmekte dir.

Keten tohumu;içeriğindeki lignan dolayısıyla meme ve akciğer tümörüne karşı korumakta dır.
 
Soya içeriğindeki fitoöstrojen ler özellikle hormon bağımlı olan kanserler in kontrol ve önlenmesinde rol oynar.

Zerdeçal, üzüm çekirdeği- vişne- goji kanserin engellenmesinde rol oynar.

Omega 3 yağ asitleri en önemli kaynağı balıktır; meme ve akciğer kanserini azalttığını gösteren veriler vardır.

Zencefil; enfeksiyon azaltıcı etkisi vardır, çalışmalar bulunmaktadır.


Yeşil çay, siyah çaya göre 6 kat daha kuvvetli antioksidan etkisi bulunnur. HPV virüsü ve çeşitli tip kanser gelişimini önlediğine dair çalışmalar vardır.

Nar, kanser üzerinde etkili olabileceği ileri sürülen kısmı çekirdeğidir. Dolayısıyla narı çekirdeğiyle çiğneyerek tüketmek daha etkili olabilir.
 
Ekinezya, bağışıklık sistemini güçlendirir, doğrudan tüm virüs ve HPV için antiviral aktivite gerçekleştirir ve bakterilerin yayılmasını önler, soğuk algınlığını engeller.

42
HPV Vitamin Desteği, HPV Tedavisinde yardımcı Vitaminler nelerdir, Genital siğiller i olan hastalar hangi vitaminleri kullanmalı, bağışıklık sistemi hpv jkesin tedavide ne kadar etkili;
Hangi vitaminler   HPV ye karşı bağışıklık sistemini destekliyor?
Bağışıklık sisteminin desteklenmesinde kullanı lan en önemli maddeler  A , E, C, B  vitamin leri, karotenl er, demir, çinko ve selenyumdur.
Çinko:Çinko bir temel gıdadır ve metabolizmanın faaliyetlerine geniş ölçüde dГўhil olan çok önemli bir mineraldir.
Çinko minerali vücutta en çok kaslar, karaciğer, böbrekler ve gözlerde yer alır. HPV ile mücadelede en etkin vitamindir.Çinko faydalarını bütünüyle anlamak için, çinkonun vücuttaki rolünü tam olarak anlamak önemlidir.Birçok virüs cinsinin çoğalmasını engeller. Pek  çok bağışıklık sistemi reaksiyonunda hayati rolü vardır. Yumurta, et ve sütte yoğun bulunur.


Folik asit : Eksikliği savaşçı hücre sayısının ve enfeksiyona nede olan organizmalarla savaşma yeteneği nin azalmasına nedenolur.
Folik asit  özellikle ıspanak olmak üzere yeşil yapraklı sebzeler, kuru baklagiller önemli kaynaklarıdır. B12 kırmızı et ,balık, yumurta, tavuk ,süt ve süt ürünleri önemli kaynaklarıdır.

C vitamini: Antiviral ve ant ibakteriyal etkisinin yanı sıra bağışıklığı arttırır ve güçlendirir.
Turunçgiller, yeşil biber, maydanoz, kiraz, kavun önemli kaynaklarıdır

A vitamini: Antitümör aktivitesi, savaşçı hücreler ) güçlendirilme si, antikor tepkisinin artırılma sı dahil pek çok bağışıklık sürecini destekler veuyarır. Eksikliği olan kişiler özellikle viral enfeksiyonlara daha kolay yakalanır.

Betakaroten: Serbest radikallerin tutulmasını sağlarr.
Beta karotenYeşil yapraklı sebzeler, kırmızı, turuncu, koyu sarı renkli sebzeler önemli kaynaklarıdır.

E vitamini: Serbest radikallerin tutulmasına yardımcı olur.  E VitaminiSoya, susam, ceviz, badem, fıstık vb yağlı tohumlar önemli kaynaklarıdır.

B6 vitamini: Yetersizliği bağışıklık sisteminin baskılanmasına neden olur.


Selenyum: Bağışıklık sisteminin tüm parça ları üzerinde etki si vardır.



43
HPV Tedavisi / HPV Bağışıklık Sistemi Güçlendirme
« : Mayıs 03, 2014, 02:38:09 ÖS »
HPV tedavisi sonrası ve sırasında destek amaçlı hpv bağışıklık sistemini güçlendirme beslenme şekli önemlidir.
Vücuda alınan  tüm besinler enerji için oksijenle yandığın da serbest radikal ler yani oksijen içeren son ürünler oluşmaktadır.

Oluşan serbest radikaller hücre ve dokularda çoğaldığında DNA yapısında ciddi hasara neden olur. Unutulmamlıdır ki HPV bir DNA virüsü dür.
Ayrıca sigara, hava kirliliği, radyasyon vb.  nedeniyle de serbest radikaller artar ve vücuttakihücresel bağışıklığı bozar. Bu sebeple HPV li hastaların bunlardan uzak durması çok önemlidir.
 Radikallerde artış durumunda HPV ye bağlı kanser, Genital siğillerin çok tekrar etmesi, kondilomların yayılması   gibi sağlık sorunları oluşur.
 Bazıb esinlerle birlikte aldığımız antioksidanlar vücuttaki serbest radikallere karşı  hızla savaşırlar.  Böylece HPV ye yardımcı olan Serbest radikallerin yarattığı olumsuz etkinin önlenmesi ve erkek ve kedında  etkisinin en aza indirilmesi için yeterli miktarda antioksidan gıda tüketilmeli dir.

44
HPV Tedavisi / HPV bitkisel tedavi
« : Mayıs 03, 2014, 02:33:23 ÖS »
HPV tedavisinde bitkisel tedavi ve bitkisel ilaçlarla bağışıklık sistemini desteklemek önemlidir
Düşük bağışıklık işlevinin en yaygın nedeni besin yetersizlikleri, kötü beslenme ve stres tir.
Günlük beslenmede çokfazla  glikozlu yer verilmesi, fazla kilo alımı, uyuşturucu kullanımı ve  alkol tüketimi çeşitli nedenlerle bağışıklık sisteminin işlevini azaltır.
Yeterli ve doğru protein alımı en iyi düzeyde HPV ile mücadelede bağışıklık işlevi için şarttır. Fakat fazlası yine bağışıklık sistemini olumsuz yönde etkiler ve hpv tedavisinde sorun olabilir. Bu sebeple doktora danışmadan hpv virsüü ile mücadelede kendiliğinizden bitkisel ilaç almayın

45
HPV Tedavisi / HPV vücuttan atılır mı
« : Mayıs 03, 2014, 02:30:03 ÖS »
HPV vücuttan atılır mı?
HPV vücuttan atılır , fakat bunun için bağışıklık sistemini güçlendirmek gerekir.
Bağışıklık sistemi, vücudu hastalıklara karşı koruyan, patojen bakteri, virüs , -tabii ki HPV virüsü de - ve tümör hücrelerini tanıyıp onları yok eden işleyişlerin tümüdür.
Bağışıklık sisteminin desteklenmesi ile güçlendirilmesi, hastalık lara karşı direnc kazanmak ve soğuk algınlığı, grip, hpv enfeksiyonu  ve kanserden etkilenme olasılığını azalt mak için en önemli nokta dır.
 Tekrarl oluşan hpv enfeksiyonu ve genital siğiller  ya da kronik enfeksiyonlar sadece bağışıklık sisteminin zayıfladığı durumlarda ortaya çıkar.
Zayıf  bağışıklık sistemi tekrarlayan hpv enfeksiyonuna yol açar, kısır döngü olur yaygınlaşan hpv enfeksiyonu bağışıklık sisteminde hasara neden olur ve bu da vücut direncini daha da zayıflatır.

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 9