Gönderen Konu: Rahim ağzı kanseri belirtileri  (Okunma sayısı 7118 defa)

rotonda

  • Newbie
  • *
  • İleti: 46
    • Profili Görüntüle
Rahim ağzı kanseri belirtileri
« : Haziran 13, 2013, 04:42:05 ÖS »
Rahim ağzı kanseri belirtileri nelerdir ;  rahim ağzı kanserine erken dönemde hemen ait hemen hiçbir belirtisi yoktur. Çıplak gözle ve jinekolojik muayenede rahim ağzındaki sorun da  görülmeyebilir. Ancak  smear testi  ile veya kolposkopi  denen rahim ağzını büyüterek gösteren aletlerle değişiklikler fark edilebilir. Rahim ağzı kanseri kesin tanı ancak şüpheli yerden alınan biyopsi ile konulabilir.
Serviks kanseri nin  ilerlemesi durumunda klinik belirtiler de ortaya çıkar. Rahim kanseri belirtileri olarak kanlı akıntı, cinsel  ilişki sonrası kanama, düzensiz kanama gibi şikayetler .
Ayrıca ilerlemiş serviks kanser vakalarında rahim ağzındaki tümör hastanın muayenesi sırasında görülebilir. Hastalık daha da ilerlediğinde sistemik ve komşu organlara ait sorunlar ortaya çıkar, idrar problemleri, büyük tuvalet yapma zorlukları ve bacak ağrıları ortaya çıkar

drsahin

  • Full Member
  • ***
  • İleti: 135
    • Profili Görüntüle
HPV virüsü rahim ağzı kanseri yapar mı
« Yanıtla #1 : Haziran 13, 2013, 08:13:26 ÖS »
HPV virüsü nasıl kanser yapar?Virüs, vücuda ilk girdiğinde önce rahim ağzında gizlenir. Bu, hekimlerin çıplak gözle görmesini veya herhangi bir şekilde muayene yöntemiyle belirlemesinin olanaksız olduğu bir dönem. Burada da virüs ya hücrenin çekirdeğine girer ve virüsün DNA'sı ile hücrenin çekirdeği birbirine entegre olur ya da hücrenin sitoplazmasına yerleşir. Yerleşme yeri çok önemlidir. çünkü genel anlamda çekirdeğe yerleştiğinde, kansere gidişata daha yakın olan enfeksiyonlara sebep olur. Sitoplazmaya yerleştiği zaman ise iyi huylu giden enfeksiyonlara sebep olur. Ancak nadir de olsa, çekirdeğe yerleşmeden de kansere neden olabilir.
Virüs, vücuda ilk girdiğinde önce rahim ağzında gizlenir. Bu, hekimlerin çıplak gözle görmesini veya herhangi bir şekilde muayene yöntemiyle belirlemesinin olanaksız olduğu bir dönem. Burada da virüs ya hücrenin çekirdeğine girer ve virüsün DNA'sı ile hücrenin çekirdeği birbirine entegre olur ya da hücrenin sitoplazmasına yerleşir. Yerleşme yeri çok önemlidir. çünkü genel anlamda çekirdeğe yerleştiğinde, kansere gidişata daha yakın olan enfeksiyonlara sebep olur. Sitoplazmaya yerleştiği zaman ise iyi huylu giden enfeksiyonlara sebep olur. Ancak nadir de olsa, çekirdeğe yerleşmeden de kansere neden olabilir.