Gönderen Konu: hpv li hastaların beslenme şekili nasıl olmalı  (Okunma sayısı 7110 defa)

hpvpozitif

  • Newbie
  • *
  • İleti: 19
    • Profili Görüntüle
hpv li hastaların beslenme şekili nasıl olmalı
« : Şubat 10, 2017, 05:29:16 ÖS »



HPV ve Beslenme / hpv li hastaların beslenme şekili nasıl olmalı
« Son Düzenleme: Haziran 01, 2017, 01:24:58 ÖS Gönderen: hpv »

EyupBilen

  • Newbie
  • *
  • İleti: 8
    • Profili Görüntüle
HPV yi vücuttan en kısa sürede atmak için ne yapmalı
« Yanıtla #1 : Aralık 03, 2018, 09:26:06 ÖS »
Kadınlarda  rahim ağzı kanserine neden olan virüslerden bir tanesi de HPV, yani Human Papilloma Virüs’ tür.

HPV, sağlıklı hücrelerin içine girerek hücrede bir takım değişikliklere neden olan bir sinsi mikroptur.

 170’e yakın türü olan HPV, cinsel yolla bulaşan ve özellikle rahim ağzı kanserinin oluşumunda çok etkili ve önemli olan bir virüs.

Virüsün neden olduğu enfeksiyonlar kimi zaman vücutta bulgu vermediği için fark edilmiyorlar  Kimi zaman genital bölgede ve mukozada görülebilen farklı boylardaki siğillerle karşılaşabiliyorlar.

Dikkat edilmesi gereken durum HPV’nin neden olduğu enfeksiyonlar. HPV enfeksiyonlarına direnmenin bir yolu beslenme olup bağışıklık sistemini arttıran yiyecekleri yemek olduğunu söyleyebilirim.

Doğru beslenme, dokuları tahrip eden serbest radikalleri hemen uzaklaştırarak, bağışıklık sistemimizin üstlendiği sorumluluğu paylaşmak ve daha verimli çalışmasına destek oluyor.

 Bunun için de serbest radikallere savaşarak vücudumuzu koruyan maddelere, yani antioksidanlara ihtiyacımız var.

ANTİOKSİDAN DESTEĞİ

A vitamini: Karaciğerde depolanan ve organlarıkoruyucu düzeninin oluşmasında önemli rol üstlenen, bozulan dokuyu onaran bir antioksidandır.

E vitamini: Yağda çözünen çevresel etmenlerle vücutta oluşabilecek toksinlerin vücuttan atılmasını sağlayan bir antioksidandır. C vitamini: Vücutta depolanamayan, suda eriyen, hücrede zararlı reaksiyonların oluşumunu engelleyen ve enfeksiyonu durduran bir antioksidan.
Selenyum: Vücudun ürettiği ‘glutatyon peroksidaz’ antioksidan enzimi harekete geçiren antioksidan.Çinko: Akyuvar ve antikorların oluşumu, yaraların kapanması, enfeksiyon hastalıklarına karşı korumada oldukça etkili bir antioksidandır.Flavanoidler: Sebze ve meyvelerde A ve C vitamininden bile fazla bulunabilen, C vitamininin etkisini azaltan antioksidanlardır. Kanserli hücrelerin oluşumunun engellenmesinde aktiftir.